Nieuws

Voortgang glasvezel buitengebied Meierijstad

Met enige regelmaat worden de gemeente Meierijstad vragen voorgelegd over de voortgang van glasvezel in het buitengebied. In dit memo licht ik u toe hoe het ervoor staat.

Er ligt een aanbod voor van de firma Mabib om alle panden in het buitengebied aan te sluiten op glasvezel. Met de term ‘panden in het buitengebied’ worden uitsluitend de panden buiten de bebouwde kom aangeduid.

We streven ernaar om nog dit jaar het contract te sluiten. Daarna begint Mabib met het inventariseren van de behoefte onder de bewoners en ondernemers van het buitengebied. Daarvoor benaderd Mabib bewoners en ondernemers rechtstreeks, maar kan ook een belangrijke rol zijn weggelegd voor dorps- en wijkraden, ondernemersverenigingen c.q. ambassadeurs. Meer informatie hierover zal door Mabib worden verstrekt.

Mabib streeft om in 2018 het gehele Meierijstadse buitengebied te hebben voorzien van glasvezel.

Ik hoop u met bovenstaande informatie een eenduidig beeld te hebben geschetst van de voortgang rond realisatie van glasvezel in het buitengebied van Meierijstad. Zodra het contract is gesloten en Mabib de eerste vervolgstappen zet, wordt u hiervan geïnformeerd.