Nieuws

Start glasvezelcampagne Meierijstad en St. Michielsgestel

Geachte vertegenwoordiger van een plaatselijk belang, buurtvereniging, LTO of (potentiële) ambassadeur van het buitengebied,
Vandaag is het startsein gegeven voor de glasvezelcampagne in Meierijstad en St. Michielsgestel. Vanaf 19 februari kunnen de inwoners van beide gemeenten zich inschrijven voor een glasvezelaansluiting. Zij kunnen hiervoor terecht bij Glasvezel Buitenaf. Mabib en Glasvezel buitenaf gaan vanaf vandaag verder onder de naam Glasvezel buitenaf. Beide partijen werkten al langere tijd samen en nu is er gekozen om onder één naam verder te gaan. Dit heeft verder geen gevolgen voor het aanbod en de voorwaarden richting de inwoners en bedrijven in het buitengebied van Meierijstad en St. Michielsgestel. Belangrijk voor u om te weten!

Iedereen persoonlijk informeren
Om de inwoners en bedrijven goed te informeren, organiseert Glasvezel buitenaf in de week van 5 maart een aantal informatieavonden. Hiervoor ontvangen de inwoners en bedrijven die tot het buitengebied horen, een persoonlijke uitnodiging. Als op 7 mei 50% deelname is gehaald, dan wordt er glasvezel aangelegd in het buitengebied. 
Aanbod en aanbieders
Het aanbod bestaat uit een abonnement bij een dienstaanbieder en een vastrechtvergoeding. Deze vastrechtvergoeding kent twee varianten, eenmalig € 1.815,- of maandelijks € 15,-. 
Glasvezel buitenaf legt een glasvezelnetwerk aan waarover verschillende dienstaanbieders, diensten (internet, televisie en/of telefonie) leveren. In Brabant leveren Caiway, Solcon, WeServe en C-Bizz al diensten over het glasvezelnetwerk. Het goede nieuws is dat daar vanaf nu Delta bij komt. Glasvezel buitenaf is blij met de toetreding van Delta. Hierdoor is het aanbod zowel qua aanbieders als diensten goed en gevarieerd. 
Over Glasvezel buitenaf
De ambitie van Glasvezel buitenaf is om iedereen in het buitengebied toegang te bieden tot snel internet. Inmiddels is Glasvezel buitenaf actief in verschillende provincies en heeft het 20 succesvolle glasvezelcampagnes afgerond. Hierdoor hebben al 70.000 huishoudens en bedrijven in Overijssel, Gelderland, Utrecht en Brabant de beschikking over toegang tot snel internet via het glasvezelnetwerk. Glasvezel buitenaf is op dit moment de enige partij die op deze schaal glasvezel aanlegt in het buitengebied. Meer informatie is te vinden op www.glasvezelbuitenaf.nl
Voordat de informatieavonden plaatsvinden, zullen wij een ambassadeursbijeenkomst organiseren. U ontvangt hiervoor een uitnodiging, wij zullen dan een toelichting geven over het aanbod, de planning en de achtergronden.
Laten we samen voor glasvezel in het buitengebied gaan!
Met vriendelijke groet,
Piet Grootenboer
Directeur Glasvezel buitenaf