Renovatie schoolterrein Boskant

Op initiatief van de dorpsraad Boskant en wethouder Rene Dekkers is begin dit het jaar een werkgroep samengesteld uit de leiding en ouderraad van Basisschool Sint Franciscus, De Verbinding, Kiwanis Rooi en gemeente Sint-Oedenrode om het schoolterrein aan te passen aan de huidige eisen van spel en veiligheid.

Het ontwerp is samen met de Boskantse kinderen tot stand gekomen. In het ontwerp is rekening gehouden met de nieuwe inzichten in de ontwikkeling van kinderen zoals samenspel, buitenspelen, natuureducatie en meer spelaanleidingen die kinderen hun fantasie laten prikkelen.

De werkgroep is momenteel zeer actief om bedrijven en vrijwilligers te werven die samen de aanleg van het nieuwe schoolplein gaan realiseren.

Vrijwilligers en bedrijven die willen bijdragen in de vorm van handen uit de mouwen, geld of materialen ter beschikking stellen zijn nog steeds zeer welkom.

De planning is erop gericht om in juni en juli het grond- en straatwerk te maken, in de nazomer het gras in te zaaien en in het najaar de beplanting aan te brengen.