Nieuws

Progress steunt ook weer school Boskant

Midden in de warme vakantieperiode, als de meesten  ter verkoeling in het water liggen, wordt in Boskant door sponsorbedrijven en vrijwilligers gewoon doorgewerkt.  Het schoolterrein moet immers voor het nieuwe schooljaar weer grotendeels toegankelijk zijn

Blij verrast was de werkgroep met het aanbod van Progress-Uitzendbureau om een aantal Poolse medewerkers , net zoals bij de Nijnselse school, ook voor Boskant beschikbaar te stellen voor het uitvoeren van straatwerk.

Witek Dobruchowski en Marcin Kaminski  (zie foto) maakten afgelopen zaterdag de westelijke toegang naar het schoolplein op orde tot ze door enorme hoosbuien werden onderbroken.

Tussen de beschikbaar gestelde bouwhekken en steenpallets van Aannemingsbedrijf Bert der Kinderen B.V.  zijn onder andere door Daan de Brouwer Metselwerken (met kinderen op kinderopvang en de basisschool) inmiddels terrassen en de slingerende paden tussen Kinderdagverblijf De Verbinding en de basisschool aangebracht en liggen de in te zaaien speelveldjes klaar om in de eerste week van augustus ingezaaid te worden.

Strenge veiligheidsregels voor speelterreinen en -toestellen worden bij de aanleg zorgvuldig bewaakt. Zo zal Wijdeven Isolatie (Ton) volgend week bodems voor de kinderzandbakken beschikbaar stellen om te voorkomen dat kleintjes niet te diep kunnen graven.  Hierna zal gecertificeerd speelzand worden aangebracht.

Hergebruik en duurzaam inrichten

Bij de vergroening van de Boskantse speelplaats kiest de werkgroep voor duurzaamheid;  een leuk detail is het gebruik van verduurzaamde houten planken en balken die bij de laatste Floriade gebruikt zijn als houten boswandelpaden. Arie van Liempd met zijn bedrijf 2Life-Art verwijderde deze en levert tegen een sterk gereduceerde prijs deze materialen. Hiermee worden een podium gebouwd en de hellingen van de speelberg trapsgewijs ingericht. Ook betonnen zandbakranden waar al meer dan 30 jaar (verhuisd van o.a. Populierenlaan naar de school) vele Boskantse generaties zandgebakjes op hebben gemaakt, worden als opslagbakken opnieuw gebruikt in de nieuwe ‘ biologietuin’.