Nieuws

Boskantseweg vanaf maandag 14/9 op de schop

Van website DeMooiRooiKrant 11-9-2015

Boskant - De Boskantseweg gaat komende maandag op de schop. Dan begint aannemer KWS uit Eindhoven in opdracht van de gemeenten Sint-Oedenrode en Best aan de reconstructie van de N619, de voormalige provinciale weg tussen deze twee plaatsen. Het werk moet uiterlijk 8 november van dit jaar klaar zijn. Dat vertelden KWS en de beiden gemeenten afgelopen donderdag in Boskant. De werkzaamheden starten bij de Espendonk in Sint-Oedenrode en gaan dan in zes aansluitende fasen richting Best. KWS heeft gepland om elke fase in ongeveer negen dagen af te ronden. Om op tijd met het werk klaar te zijn, zal de aannemer ook zaterdags werken.

Doorgaand verkeer via A50 en A2
Tijdens de werkzaamheden is de weg voor al het doorgaande verkeer gestremd. Verkeer van Best naar Sint-Oedenrode en omgekeerd wordt via de snelwegen A50 en A2 omgeleid. Boskant blijft altijd vanuit één richting via de N619 bereikbaar. In eerste instantie zal dat vanuit de richting Best zijn, later vanuit Sint-Oedenrode. "Voor het plaatselijke verkeer wordt geen omleiding ingesteld", zo liet KWS de aanwezige bewoners horen. "Wij gaan er vanuit dat mensen die bij deze wegen moeten zijn plaatselijk voldoende bekend zijn", aldus de projectleider van KWS.

Alleen voor mensen die direct aan het werkvak wonen wordt het fietspad aan één zijde van de weg in één richting opengesteld. De fietsers tussen Best en Sint-Oedenrode maken in twee richtingen gebruik van het fietspad aan de andere kant van de weg. Met verkeersregelaars en fysieke maatregelen zal KWS ervoor zorgen dat alleen die mensen, die bij panden aan het betreffende werkvak moeten zijn, er ook door kunnen.

Forum via Bobbenagelseweg en Liempdseweg bereikbaar
"Tot bestemmingsverkeer rekenen wij alleen het verkeer dat bij panden aan het werkvak moet zijn. Bezoekers van panden die voorbij het werkvak of aan zijwegen liggen, zijn geen bestemmingsverkeer", herhaalde de projectleider van KWS nogmaals nadrukkelijk nadat vanuit de zaal werd gevraagd wie precies tot het bestemmingsverkeer behoort. "Dit betekent dus dat de tijdens de uitvoering van de eerste fase, die van de Espendonk tot aan de Hongerstraat loopt, de Forum niet via de Boskantseweg bereikbaar is. Extra verkeer brengt wegwerkers, aanwonenden en fietsers onnodig in gevaar en vertraagt bovendien de werkzaamheden", zo luidde de boodschap van KWS donderdagavond.

_________________________________________________________________________________________________________________________

 Aanvulling: Onderstaand een schets van de 6 fasen. De afzonderlijke fasen zullen zsm worden opgehangen in de dorpswinkel in Boskant.