Nieuws

Boskant in de ban van de klomp

April 2018 is de maand waarin verschillende activiteiten worden georganiseerd waar de klomp en het ambacht van het maken hiervan centraal staan.

Ook in Boskant is dit niet onopgemerkt  gebleven.

Boskant is nog een betrekkelijk jong dorp, maar ook daar zaten in het verleden verschillende klompenmakers in het rijke populierenlandschap.

In het kader van deze historie was het ook voor het team van de Boskantse Franciscusschool  geen moeilijke keus om hun medewerking hieraan te verlenen.

De kinderen krijgen informatie over de geschiedenis hiervan en worden gewezen op de vele activiteiten die in de buurt in dit kader worden gehouden.

Verder hebben ze kleine klompjes gekregen die door hen geschilderd zijn waarna ze op de speelplaats in een heus klompenkunstwerk zijn verwerkt, dat in samenwerking met onze enige echte Boskantse houtkunstenaar Theo Sonnemans is verwezenlijkt.

Theo kon het natuurlijk  niet nalaten om een van zijn fenomenale spreuken in de boomstam te kappen ,,Wie op hout beweegt , weet dat ie leeft,  hout je hoofd koel,  de voeten warm  en maak de huisdokter arm”.

Zo hebben wij als school in Boskant geprobeerd de leerlingen het belang en instand houden van het ambacht van ons internationaal bekend en zo beroemd schoeisel in ere te houden.