Nieuws

Geslaagd Boskant Challenge Weekend

Afgelopen weekend stond Boskant bol van activiteiten rondom de derde editie van de Boskant Challenge. Zaterdagavond was er een gezellige ‘warming up” met BBQ party, DJ en live muziek. De aanwezige Boskanters hadden hun handen vol aan de rodeostier. Zondag stond in het teken van alweer de derde editie van de Obstacle Run. Een aantal nieuwe hindernissen in het parcours zorgde voor extra uitdaging en spektakel voor de deelnemers. Voor de toeschouwers was er dan ook veel te zien.  Het warme weer deed de rest en op het terras aan het Ritaplein was het nog lang gezellig.

Jong en oud aan de start
De vele vrijwilligers die de organisatie ieder jaar helpen hadden weer goed werk geleverd. Mede ook dankzij de vele sponsoren en hulp van diverse ondernemers lag het parcours er weer prachtig bij met tal van gevaarlijk ogende hindernissen. Voor de jongste deelnemers was de modderbak wel heel erg uitdagend. Wat bij één van de jongste deelneemsters zelfs de vraag ontlokte “Mama, moet ik mijn schoenen dan eerst uitrekken? Anders worden ze vies.”
Ook voor de tieners en de senioren had het parcours echter voldoende te bieden. In combinatie met het warme weer hebben we menig deelnemer uitgeput over de streep zien komen. De spierpijn zal de komende dagen bij hen zeker nog voelbaar zijn.

Gezelligheid rondom een zonovergoten parcours
De Boskantse Obstacle Run had ook dit jaar niet alleen gedacht aan het sportieve deel.  Op en rondom het Ritaplein waren er voor de toeschouwers weer volop mogelijkheden om een iets te drinken of een hapje te eten. Op diverse plaatsen rondom het parcours vertoonden een aantal Boskantse ondernemers hun gastronomische kunsten. En ook het muzikale deel was niet vergeten met optredens van the Announcement op zaterdag en Field Trip op zondag. Beide bands wisten de aanwezigen op het terras te boeien met een goed geselecteerd repertoire aan Rock muziek. Dj Huub zorgde voor de gewenste afwisseling, zodat er voor ieders wat wils was.
Al met al kan Boskant terugkijken op een geslaagd Boskant Challenge Weekend. Het evenement heeft met nog net wat meer bezoekers uit het eigen dorp alle mogelijkheden om uit te kunnen groeien tot een echt dorpsfeest.  De organisatie ziet er naar uit.