Nieuws

Nieuw inrichtingsvoorstel voor het Ritaplein en omgeving

Afgelopen voorjaar en zomer hebben in verschillende samenstellingen bijeenkomsten plaats gevonden over de voorgenomen herinrichting van het Ritaplein en omgeving. Belangrijke randvoorwaarden daarbij zijn: veiligheid, participatie, duurzaamheid, optimale gebruiksmogelijkheden van de openbare ruimte. Bovenal dient de herinrichting te passen bij het dorpse karakter van Boskant. Op basis van deze uitgangspunten zijn verschillende schetsvoorstellen gemaakt.

Eén van de ontwerpideeën ging uit van het vervangen van de rotonde door een haakse aansluiting. Dit voorstel bleek voor vele Boskanters minder gewenst zodat deze optie nu is verlaten. In overleggen op 2 en 9 september hebben alle betrokken partijen op constructieve wijze ideeën en belangen uitgewisseld en dit heeft geleid tot een door alle partijen gedragen voorlopig schetsplan. Op dit moment wordt dit schetsplan op onderdelen nog uitgewerkt. Tijdens de door de Dorpsraad op 23 september te organiseren informatieavond zal dit plan aan alle aanwezigen worden toegelicht. Hieraan voorafgaand wordt het schetsplan nog op de website geplaatst.  Met nadruk wordt gesteld dat bewoners tijdens de informatieavond alle ruimte krijgen om suggesties in te brengen waarmee het voorlopige plan mogelijk nog verbeterd kan worden.

Tot slot zullen bewoners dan ook worden uitgenodigd om zitting te nemen in nog te vormen werkgroepen (bv. groen, duurzaamheid, activiteiten, etc.) om diverse onderdelen uit te werken tot het definitieve plan.