Nieuws

Plaatsen afval aan de straat

Bericht van Meierijstad dd. 21 april 2020

In Meierijstad staat er regelmatig afval aan de straat, op dagen dat het niet wordt opgehaald. Om overlast te voorkomen en afval op de juiste dagen aan te bieden, zie onderstaande informatie.

Wanneer wordt het afval opgehaald?

Via de Afvalwijzer app of via www.mijnafvalwijzer.nl  ziet u wanneer de grijze en groene container en het plastic bij u in de straat wordt opgehaald.

Via de Afvalwijzer app kunt u een melding instellen, die u herinnert dat het afval opgehaald wordt. Als u dit instelt, ontvangt u hiervan een melding op uw telefoon op de dag zelf of één dag van te voren.

Wanneer mag ik mijn afval aan de straat zetten?

De groene en grijze container: de avond voor de inzameling vanaf 22.00 uur of op de dag van inzameling voor 07.30 uur. Haal de container na lediging dezelfde dag weer naar binnen.

Plastic verpakkingen, blik en drankkarton (PMD): Op de dag van inzameling voor 07.30 uur aan de ring op een lantaarnpaal.

Is er geen kroonring bij u in de buurt, dan mag u de zakken op een verzamelplek leggen.

Zakken die verkeerd afval bevatten, krijgen een afkeursticker. Zijn die zakken van u? Dan moet u ze terugnemen en de volgende keer opnieuw goed gesorteerd aanbieden.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0413 of e-mail naar info@meierijstad.nl   Kijk ook eens op de website van de gemeente www.meierijstad.nl/afval