Nieuws

Glasvezel

Zoals u allen al wel gemerkt zult hebben, staat de aanleg van glasvezel binnen Meierijstad heel dik in de belangstelling. De gemeente Meierijstad heeft de firma Delta Fiber Netwerk in de armen genomen in een streven om heel Meierijstad te voorzien van glasvezel. Niet alleen de “grote” kernen, maar ook alle kerkdorpen. Correctie: Door foutief verkregen informatie wordt in de zwartwit versie van het blad Dorpsgemak, die door de bezorgers is verspreid, aangegeven dat de 35% geldt voor elke kern apart. Dat is niet zo. De kernen Boskant, Eerde, Olland, Keldonk, Boerdonk, Zijtaart en Mariaheide komen in aanmerking voor glasvezel als ze samen 35% (van de adressen) halen!

 

Snel internet is essentieel om bij te blijven!

Mensen zijn zich er steeds meer van bewust dat de huidige internetverbinding niet meer voldoet als je bijvoorbeeld met het hele gezin thuis op internet je (school)werk moet doen. Ook zijn er vaker digitale spitsuren omdat je met meer mensen tegelijkertijd op dezelfde kabel gebruik maakt van het internet. Hierdoor kun je vaker last hebben van storingen. Met glasvezel is dit verleden tijd; de capaciteit is enorm én de verbinding is voor jou alleen. De mogelijkheid voor glasvezel is er nu én je hebt nu eindelijk keuze uit meerdere telecomaanbieders. Het is toch zonde als je deze kans niet pakt en over een aantal jaren spijt hebt dat je niet hebt meegedaan?

Om alle bewoners in de kleine kernen van Meierijstad (en Boxtel) zo goed mogelijk te informeren over glasvezel worden er de komende weken een viertal informatie avonden georganiseerd:

24 augustus 2020 19.00—21.30 uur Het Hof Liempde

26 augustus  2020 19.00—21.30 uur Ontmoetingscentrum De Loop’r Olland

 27 augustus 2020 19.00—21.30 uur Dorpshuis Zijtaart

 1 september 2020 19.00—21.30 uur Gemeenschapshuis De Orion Lennisheuvel

Aanmelden is niet verplicht, maar er zijn een beperkt aantal zitplaatsen. Dus vol is vol!

Op deze avonden zullen ook “ambassadeurs” aanwezig zijn. Personen die u, namens Delta Fiber Netwerk, graag willen helpen met vragen die u heeft. Salvina Orlando, geboren en getogen in Eindhoven, is werkzaam als ambassadeurscoördinator bij DELTA Fiber Netwerk. Als rasechte Brabantse heeft ze zich de afgelopen jaren in die rol onder andere ingezet voor glasvezel in de kleine kernen en het buitengebied van Brabantse Wal. Nu ondersteunt zij de glasvezel ambassadeurs in Meierijstad en Boxtel. Vind jij het ook belangrijk dat er glasvezel komt en wil jij je ook inzetten voor de komst van glasvezel in jouw straat of buurt? Graag! Nieuwe ambassadeurs zijn nog steeds van harte welkom! Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je e-mailen naar: salvina.orlando@deltafibernetwerk.nl

De hierboven genoemde informatie avonden zijn vooral bedoeld om u alle informatie aan te reiken t.a.v. het onderwerp internet met glasvezel. Delta Fiber Netwerk beseft dat de overstap naar de nieuwe techniek voor een aantal personen best lastig is. Om die reden worden nog een aantal aanvullende avonden georganiseerd in de eerste 2 weken van september om die personen te helpen bij de aanmeldingsprocedure en opties. Voor Boskant staat die bijeenkomst gepland op 17 september van 19.00—21.00 uur in De Vriendschap.