Nieuws

Uitnodiging Inbraakpreventie- en Reanimatiemiddag

Om onderwerpen als “Inbraak preventie ” en “Reanimatie ” onder de aandacht te brengen, en wat u daar zelf aan kunt doen, organiseert Rooi Hartsafe in samenwerking met de Gemeente Sint-Oedenrode, Politie, Brandweer, Ambulancezorg, Hartstichting en EHBO een Inbraak preventie- en reanimatie middag.

Graag nodigen wij u daarvoor uit op 

Datum: zaterdag 8 maart 2014

Tijdstip: van 13.00 u tot 17.00 u

Locatie: Brandweerkazerne Sint-Oedenrode, Rijcke Vorsel van Kessellaan 1 

Wat kunt u deze middag verwachten?

Tijdens de middag krijgt u o.a. de gelegenheid om onder leiding van een docent ervaring op te doen met reanimatie en zal de 50e AED officieel worden uitgereikt

Om nut en de noodzaak van reanimatie nog meer kracht bij te zetten, organiseert Rooi Hartsafe een “Reanimatiemarathon”. Verenigingen/ bedrijven worden uitgenodigd om met een ploeg/ team van ca. 3 of 4 personen gedurende 20 minuten te reanimeren. Streven is om voldoende ploegen/ teams te hebben om in estafettevorm een reanimatiepop gedurende de gehele middag (4 uur) te reanimeren. Als tegenprestatie voor uw deelname stelt Rooi Hartsafe per ploeg/team twee vouchers voor een gratis cursus Reanimatie met AED ter beschikking. Als u hieraan deel wilt nemen kunt u zich opgeven door voor 1 maart a.s. een mail te sturen naar aed@rooihartsafe.nl 

Verder is er tijdens deze middag een infomarkt. Op de markt kunt u informatie krijgen over hoe u uw woning en de directe omgeving daarvan veiliger kunt maken. Reden hiervoor is de sterke stijging van het aantal woning inbraken in Sint-Oedenrode. Om inbraak tegen te gaan en de veiligheid te verbeteren, werken gemeente en politie nauw samen. Maar gemeente en politie kunnen dit niet alleen, daarbij is uw hulp nodig.

Om u daarvan een idee te kunnen geven is een aantal sprekers uitgenodigd zoals bijvoorbeeld de wijkagent, maar ook een medewerker van de ambulance, brandweer, gemeente en Rooi hartsafe.

Onderwerpen, die onder andere daarbij aanbod komen, zijn: reanimatie, AED, burgerparticipatie, burgervrijwilligers, buurt informatie netwerk, burgernet, brandpreventie, inbraakcijfers, babbeltrucs etc.  

Wat is het programma?

13.00 u opening (burgemeester P.M Maas)

13.30 u EHBO ( J. Lindsey)

14.00 u brandweer ( P. Veuger)

14.30 u Rooi hartsafe (P. van Rooi)

15.00 u gemeente ( M. Rijkers)

15.30 u politie ( A. van Erp/ F. van Rozendaal) 

Verder is er de mogelijkheid om een ambulance en een brandweervoertuig van binnen te bezichtigen.  

Waar kan informatie vinden?

Actuele informatie en preventietips