Nieuws

Dag van de Mantelzorg op 10 november ook in Boskant

De Dag van de Mantelzorg is een dag die jaarlijks landelijk wordt georganiseerd om mantelzorgers, die het gehele jaar zorgen voor hun naaste, in het zonnetje te zetten.

Door middel van deze dag wordt hen een dagje ontspanning aangeboden. 

Omdat mantelzorgers meestal een sociale (familie-)band hebben met de zorgbehoevende wordt dit alles al snel als vanzelfsprekend beschouwd. Deze zorg komt op iemands pad en het is moeilijk voor een mantelzorger om voor zichzelf grenzen te stellen. Er komt steeds minder ruimte voor het eigen leven van de mantelzorger.

Mantelzorg is belangrijk en in de moderne samenleving zijn families in toenemende mate zelf verantwoordelijk voor hun zorg. Hun takenpakket wordt steeds groter en zwaarder, wat problemen en overbelasting kan veroorzaken. 

Daarom vinden wij het belangrijk om samen met andere organisaties aan deze groep mensen extra aandacht te besteden en hen tevens de kans te bieden om andere mantelzorgers te ontmoeten, waar zij steun en herkenning kunnen vinden. 

Wij hebben voor 10 november a.s. een programma samengesteld, waarbij mantelzorgers deel kunnen nemen aan diverse leuke workshops, zoals bonbons maken in Nijnsel, mindfulness in Boskant (in De Meidoorn) of beugelen in Olland. Mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor deze activiteiten, die plaats vinden van 13.30 uur tot 15.30 uur. Na afloop wordt er een toneelstuk opgevoerd en in ‘de Ontmoeting’ in zorgcentrum Odendael, waar iedereen bij elkaar komt. 

Na afloop van deze voorstelling kunnen zij deelnemen aan een stamppottenbuffet tegen een gereduceerde prijs. Tevens wordt dan aangekondigd dat mantelzorgers vanaf eind 2014 maandelijks kunnen deelnemen aan workshops over diverse thema’s waar zij mee te maken kunnen hebben, bijv. tiltechnieken, omgaan met dementie, omgaan met rouw, enz.

Om zoveel mogelijk mantelzorgers te kunnen bereiken, werken wij nauw samen met andere organisaties, zoals Odendael, Pantein, MEE en Dichterbij. 

U kunt zich (tot 1 november as.) aanmelden voor 1 van de workshops in de kerkdorpen telefonisch 073-5441400 of via info@welzijndemeierij.nl