Nieuws

Woningbouw in plan Elzenpad Boskant

Meer dan ooit zijn de schijnwerpers gericht op behoud èn vergroting van de leefbaarheid in de kleine kernen. Jongeren zijn op zoek naar betaalbare (starters)woningen en ouderen worden door veranderde wetgeving genoodzaakt langer ‘thuis’ blijven wonen. 

Zowel groei als verjonging in Boskant zijn van wezenlijk belang om een goed voorzieningenniveau te kunnen blijven houden! 

De gemeente Sint-Oedenrode heeft daarom dorpsraad Boskant benaderd om samen naar kansen te kijken om de stagnatie in de bouw te doorbreken en zo de locatie Elzenpad verder te ontwikkelen. 

Enkele mogelijkheden die worden geboden zijn:

  • Meer maatwerk, zowel in bouw als perceelsgrootte.

  • Startersubsidie, collectief bouwen en ruwbouw zijn mogelijk.

  • De grondprijs is aanzienlijk verlaagd:

    * € 326,70 incl. tot 500 m² daarboven de helft bij vrijstaande woningen.

    * € 326,70 incl. tot 400 m² daarboven de helft bij 2-1 kap.

     

    Boskant kenmerkt zich door wonen in een groene en rustige omgeving in een gemeenschap waar kinderen veilig kunnen opgroeien en is, ook qua werkgelegenheid, centraal gelegen tussen de steden Eindhoven (Brainport is booming!), Den Bosch en Tilburg.

    Ook zijn de spoorwegen (Best 5 km) en vliegveld (Eindhoven 10 km) goed bereikbaar. 

    Graag willen wij al dorpsraad, mede namens de gemeente, de interesse peilen. Dat geldt voor de huidige bewoners, maar natuurlijk ook voor personen die inmiddels elders zijn gaan wonen. 

    Om een eerste beeld te krijgen, verzoeken wij u bij interesse een enquêteformulier in te vullen. Deze zijn te verkrijgen bij de dorpswinkel in Boskant. Het ingevulde formulier kunt u tot uiterlijk 19 december as. deponeren in de daarvoor bestemde doos bij de kassa van de dorpswinkel in Boskant.

    Ook is het mogelijk het enquêteformulier aan te vragen via info@dorpsraadboskant.nl Deze kunt u na invulling terugsturen per mail of naar onderstaand adres van het secretariaat.