Nieuws

Start is gemaakt met Herinrichting Ritaplein e.o.

Aannemersbedrijf Van den Boomen uit Liempde was al een dag eerder begonnen met het verwijderen van vele straatstenen rondom horecagelegenheid De Vriendschap, maar het officiële startschot werd op vrijdag 5 december jl. gegeven door wethouder Van Burgsteden (hij nam de honneurs waar voor wethouder Van der Heijden, verantwoordelijk voor Boskant). Met behulp van een loader werd symbolisch een grote hap genomen uit de te, volgens planning, verwijderen zandheuvels. Dit in bijzijn van vele belangstellenden, waaronder voormalig wethouder Dekkers (hij heeft aan de wieg gestaan van dit plan), Rinus van der Heijden (verbindende factor tussen Boskanters en gemeente) en Dorpsraad Boskant.

Inmiddels is het eerste gedeelte van het plein al ontdaan van alle straatstenen en is gestart met de vervanging van de riolering langs De Vriendschap. De parkeerplaatsen in de Pastoor Teurlingsstraat ter hoogte van De Vriendschap zijn gereed voor de kerst (natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden). Parkeren blijft verder mogelijk bij het tweede gedeelte van het plein (bij de kerk) tot na het kerstreces (tot 5-1-2015).

De tekening van het plan is in groot formaat te bekijken in de dorpswinkel in Boskant.

Zoals in een eerder nieuwsbericht vermeld (26-11-14) wordt getracht overlast zoveel mogelijk te beperken. Direct aanwonenden zullen hiervan tussentijds steeds tijdig op de hoogte worden gebracht. De werkzaamheden zullen in het voorjaar van 2015 afgerond zijn.