Nieuws

REGEN ZORGT DAT OPENING RITAPLEIN IN HERINNERING BLIJFT

Menigeen keek zondagochtend 21 juni omhoog of raadpleegde de buienradar. Jawel, amper hadden de kerkklokken de Boskantse inwoners opgeroepen om te verzamelen op het Ritaplein voor de officiële opening, of het begon te druppen. Wat te doen? Schuilen in de kerk of maar hopen dat de bui langs Boskant trok? Optimisme overheerste en de gezinnen schoven aan de feestelijk gedekte tafel. Broodjes, krentenbollen, koffie, thee, worstenbroodjes, beleg en zelfs hagelslag, nodigden uit om toe te tasten. De toespraken van Frans van den Heuvel en wethouder Ad van der Heijden waren kort maar de wolken dreigender.

De pastoor was niet aanwezig dus verving een plensbui de wijwaterkwast en zegende het nieuwe Ritaplein compleet in. Deze ‘zegen’ maakte gelijk de koffie dun en doorweekte het brood. “Maar”, zoals een gast opgewekt verwoordde: “Wij houden niet van droog brood”, precies zo optimistisch incasseerden andere gasten ook de stevige regendruppels. Met vooruitziende blik hadden velen de paraplu meegenomen en knus, dicht bij elkaar, schuilden we tot de regen minder werd. De bordjes werden weer van het beleg gehaald, de kopjes leeggegooid en de aardbeien fris gewassen, verorberd. Menige natte broek plakte aan de billen maar eenmaal nat ging het feest gewoon door. Dat kon ook niet anders met de vrolijke muziek van de Lèpkapel, de vele buurters en de blije kinderen.

Kijk, zon aan de hemel was natuurlijk prettig maar deze hoosbui blijft nog lang in herinnering. Op deze manier wordt er nog lang gepraat over het Ritaplein en over de toekomstmogelijkheden die het plein aan Boskant biedt.

 

Dankzij veel betrokken Boskanters werd de opening van het Ritaplein een onvergetelijke happening: 

Chapeau voor hoofdsponsors:

Landwinkel Ad de Bever

Horeca en Partycentrum De Vriendschap 

Veel dank aan begunstigers:

Aannemersbedrijf Van den Boomen

Gemeente

Dorpsraad

Dorpswinkel familie Hellings

Familie De Haas

Eijkemans Streekwinkel Dommeldal

Bakker van de Hagen

Partycentrum De Leijer 

We konden niet zonder hulp van:

Vele vrijwilligers

Boskant-West

Ritabuurt

Beukenbuurt

 

Werkgroep ‘Samen eten’